Foto
channeling of eigen wijsheid
Er is een verschil tussen channelen en vanuit  eigen wijsheid spreken. Na een meditatie kunnen we in gebed of gesprek gaan met een hogere energie, entiteit die ons begeleid. Je kunt een gids hebben, een lichtmeester, een engel, of jezelf. De lessen die je in zo een gesprek leert worden jou wijsheid. En vanuit deze wijsheid kan je spreken. Als je echter voor elk antwoord naar boven moet gaan. Of je volledig overgeeft, zodat je niet eens zelf weet wat je nog zegt, erken je dat je in afgescheidenheid bent van jou eigen gids. als je jezelf uitschakeld om een ander de volledige controle te geven over je lichaam en denken, neem je ook het risico dat op een bepaald ogenblik wel een fake iemand je kan overnemen. en je niet meer losgelaten word,. Het risico van voortdurende channeling is groot ,dat je jezelf kwijtgeraakt.
Nu is er mogelijkheid tot opdoen van kennis op deze wereld. Deze wereld bevat een schat aan geschriften en leringen van hoge meesters. Dat je ze profeten noemt,hoge incarnatie s. dat de bron God word genoemd, met naam of zonder naam maakt geen verschil. In essentie voegt alles zich samen tot 1. En er zijn geen nieuwe dingen.  De bijbel, Thorah, Qoran, Bhagavat ghita,Boedha. zijn van belang op deze wereld. zeggen dat ze door gewone mensen zijn geschreven is volkomen idioterie. Een gewone mens kan geen 2000 jaar wereldgeschiedenis, in geloof,maatschappelijke wetten, morele wetten en kunst beheersen.  Zelfs niet een bijzondere charismatische persoon. In dat geval sterfd de beweging na ongeveer 150 jaar uit. wanneer de stichtende persoon wegvalt. wordt het eerst door zijn pupils overgenomen Wanneer deze ook wegvallen, verwaterd  de betrokkenheid en de inspiratie. En na 150-200 jaar is het een punt in de geschiedenis. echter als er miljoenen door geinspireerd geraken, over een periode van duizenden jaren. en een betrokkenheid op globaal schaal. voor of tegen. maar er geen onverschilligheid is. is er veel meer aan de hand. Als een abstract idee.
Wat wijzelf ook geloven. En onze kijk is danig veranderd door ons levens op andere planeten en in andere dimensie' s. Het is een feit dat het leven op aarde, rond 6 hoofdstromen gaat in religie. En het is niet aan ons om te oordelen of deze weg goed of slecht is voor de mens. We zijn allemaal nog ondergeschikt. en niemand is ten volle bevrijd, van karma,noch zijn we alwetend. Hoe kunnen wij die aangesteld zijn om het geloof en ontwikkeling van de mensen bekritiseren? Als we werkelijk de mensen en de aarde willen helpen. Moeten we ze binnen hun eigen denken tot een grotere hoogte brengen. Met respect voor hun geloof en gewoonten.
margarethaverbraeken@gmail.com
Leave a Reply.