Foto
Er zijn momenten dat ons pad geblokkeerd word. Door dingen uit ons verleden of onze omgeving die we teveel invloed op ons hebben.
 De mantra voor lord Ganesha. ruimt obstakels op.. Zowel in je geestelijk en spiritueel pad. Als in het fisieke. Hij helpt je de obstakels te overwinnen en op te ruimen zodat je weer vooruit komt. 
De mantra word 108 keer opgezegd en dit 40 dagen lang. 

              
 Ohm gam ganapatye namahaLord Ganesha is de meester van wijsheid en kennis. Hij staat voor het verwijderen van obstakels en voogd van schoonheid, welvaart, genade en mededogen. .In het Hinduisme begint men met het aanroepen van Lord Ganesche als zuivering voor het aanroepen van andere Goden. Hij is de hoeder van deuren van huizen en tempels. Hij is de God die de interne en externe belemmeringen van ons succes verwijdert, en hij is degene die de inleiding van uw spirituele  giften. Hij is ook de beschermer van alle wezens. Lord Ganesha is als "Hoeder van de kennis, van de sage, of een staat van bewustzijn waarbij een man zelf-realisatie en plenitude van geschenken bereikt bekend. Hij is de eerste zoon van Shiva, de Lord van transformatie en opperste realiteit en de godin Parvati, de moeder van de kosmos. Lord Ganesha is de belichaming van wijsheid en zegen. Hij is de Heere van Brahmacharins. Hij is de voornaamste Brahmacharins of celibates. Hij rijdt op de Vahana, kleine muis. Hij is de ambtsdrager die godheid van de Muladhara Chakra. Hij is de weldoener die alle hindernissen in het spirituele pad verwijdert en een regen van succes brengt. . Hij is de Heere van harmonie en vrede. Lord Ganesha vertegenwoordigt GEBRUIKSHANDLEIDING van Pranava. Pranava is de hoofd Mantra van de Hindoes. Niets kan gebeuren zonder valsheid. Vandaar de praktijk inroepen van Lord Ganesha vóór  het begin van  elke rite of werk. De twee poten zijn Zijne Jnana Sakti en Kriya Sakti. Lord Ganesha is de olifant-hoofd zo dat de ene figuur in die van de vorm van Pranava is. Paardrijdend op de muis geeft aan dat hij de trots heeft gedood. Hij bezit Ankusa. Dit betekent dat hij de heerser van de wereld.is.  Dit is het symbool van goddelijke Royalty. Volgens de legendes werd Sri Ganesha de schrijven van de Vedic teksten, waarvoor hij zijn slagtanden in plaats van een pen hebben gebruikt. Zijne Maha mantra is Om Gam Ganapataye Namaha. Lord Ganesha's woorden kunnen hardop of innerlijk worden gechant.. Ze zijn  door de eeuwen heen gebruikt  en hij denkt dat de heilige kracht van woorden en de begeleidende geluiden in mantra ondersteund de spirituele progressie (behartigt naar hogere staten van bewustzijn) en helende kracht in de fysieke en energetische lichamen.

met dank aan: http://humanityhealing.net/2012/01/om-gam-ganapataye-namaha/

Leave a Reply.