samen sterk 
De weg naar boven is een oneidige trap en een trap heeft onderste treden en bovenste. Zonder de onderste kan men niet naar boven, en zonder de bovenste kunnen we niet naar beneden. Als alle lichtwerkers zouden begrijpen dat hun trede even belangrijk was al al de andere, ook als ze onderaan staan op dit moment. zou al veel opgelost worden. Nu is het jammer op deze aarde is de trap bepaald in het leven. In mijn universum is status niet echt belangrijk. Het betekend alleen dat je harder moet werken voor andere. Zoals de geliefde christus hier op aarde heeft gezegd. wie de hoogste is, is de dienaar van de anderen. Nu soms lig ook nog op mijn gat zoals ze in België zeggen. Ben niet perfekt. alhoewel mensen dat schijnen te verwachten als je van ergens onbepaald komt, en dienaar van de christus energie. Maar ja dat is nu eenmaal het verschil tussen dienaar en christus zijn. 
Spiritueel groeien is ookte vergelijken met een grote oceaan, waar we in bootjes op ronddobberen. Nu in een bootje ben je toch al uit het water. maar als je je maar laat ronddobberen, kom je uiteindelijk nergens. Als je op de spirituele weg overal its meepikt, maar geen koers kiest, dan geraak je niet vooruit.
Er zijn ook bootjes die een roeier hebben, en een hoop passagiers. nu als de roeier het opgeeft, zijn ze terug bij af. dit zijn de mensen die gewoon een ander alles laten uitzoeken en zelf een easy ride willen.
Nu als je ergens wil geraken op het spirituele pad, is het geen easy ride. elke keer je denkt dat je er eindelijk bent. ligt er terug een lange weg voor je.
Je hebt ook je eigen bootje. Je roeit en roeit. maar oit word je moe. en dan drijf je terug.
Dus de beste keus is wat ik noem het romeins galei. Iedereen roeit gezamelijk .En samen kom je vooruit. Je kan afwisselend even rusten, mekaar helpen, ondersteunen, troosten. Op gelijkwaardige basis.

wees fair niet kopiëren en herplaatsen zonder naam/mail 's vermelding
margarethaverbraeken@gmail.com
Leave a Reply.