De vaderen zoals ik mijn lichtleiding noem. Vroegen me: Begrijp je nu waarom het christushart met doornen word afgebeeld? IPV de gouden lichtbanden zoals het hoort? Ik zei "ja. ik begrijp nu dat die doornen niets te maken hebben met het symbolisch lijden aan het kruis. Het is de pijn die de rechtvaardige lijd. Wanneer hij weer verraden is door vrienden. Want we kennen onze vijand beter als onze vrienden. Voor hem staan we gewapend met onze volledige licht -strijdharnas en wapens. Door de vele gevechten, kennen we zijn sterkte en zijn zwakte, en zijn listen. Bij ons vrienden schakelen we ons uit. We leggen ons zwaard , af en ons schild en harnas. We schakelen ons aftasten uit. We openen ons hart tenvolle. Als we dan ontdekken dat er giftige pijlen worden ingeschoten. En eieren van zwarte slangen vinden, is ons verdriet groter dan wanneer onze vijand het deed. De pijn voelt wezenlijk. alsof doornen rond ons hart zijn gelegd. Na de woede komt de pijn. te weten dat je gegeven hebt, al wat je had en kon. En de ander heeft net als zovelen voorheen je gebruikt, en voor zichzelf gehouden. terwijl jij dacht ik ben begrepen. dacht de ander hoe kan ik dit in mijn voordeel gebruiken.
Het is de pijn van het dagelijks aanschouwen van onrecht. Hoe zwakkeren vertrapt worden, uitgebuit, verhongerd ,vernederd. vertrapt. Hoe iedereen zijn schouders ophaalt voor het gebeuren. omdat niemand het zijn verantwoordelijkheid vind.
Het is het dagelijks ervaren van totaal gebrek aan respekt. Voor het leven, voor God, voor elkaar, voor de dieren, de planten, de planeet in het geheel.
Het is elke dag in diepe meditatie het hulpgeroep en geschrei te aanhoren. En de onmacht voelen, om ook maar enige verandering te brengen. Het is de leegte die je ervaart. wanneer je roept en niemand je hoort. Wanneer je weent en er niemand is om je tranen te drogen. De krans zijn de doornen die samenkomen, van al die kleine dingen waarvan men denkt dat het geen kwaad kan. Het is het weten dat je met je dromen en idealen, nergens bent. Het is verdwalen in de leegte. Omdat je niet weet wie je nog vertrouwen kan.
Ik begrijp nu.margarethaverbraeken@gmail.comLeave a Reply.